ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑ

Πίστεψε το, η Μουσική μπορεί»
ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΟΛΗ
Μια συναυλία αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
Με κεντρικό σύνθημα «Πίστεψε το, η Μουσική μπορεί» διοργανώνονται από την Τρίτη 21 ως και την Πέμπτη 23 Ιουνίου εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
33 πόλεις συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαική Γιορτή της Μουσικής ανάμεσά τους και η Καβάλα.
Εκδηλώσεις για τις οποίες συνεργάζονται φορείς όπως ΜΕΣΟ, Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ΑΕΠΙ, ΕΡΤ και ΕΡΑ.
Σε τοπικό επίπεδο την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Καραολή, θα γίνει ανοιχτή συναυλία με συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και των τοπικών σχημάτων «Πουρόκερς»(Σ.Τάτσος – Κ.Λεμονίδης – Π.Ηλιάδης), “Fire And Water” (Α. Καλόγρηας – Θ. Μαυροκέφαλος – Σ. Τάτσος), «Έντεχνη Ελληνική Μουσική(Μ.Τσακνάς + Η.Νικολέτος+ Χ.Ζήκος+ Λ.Κοριανόγλου)», καθώς και της Ρεμπέτικης Κομπανίας του Κώστα Λιούμπα.
Την προσπάθεια συντονίζει ο ραδιοσταθμός «Ακρόαμα» .
Υπο την αιγίδα του Δήμου Καβάλας και την υποστήριξη από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και τοπικές επιχειρήσεις που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους(LIVE SOUND AND LIGHT – Η ΑΛΙΚΗ ΕΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΓΟΡΙ – PLAYHOUSE – ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ – NOTICA CAFÉ – ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ – ΑΝΟΔΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΠΕ – MINCEMUSIC – PLAYGROUND – EKAVALA.GR – KAVALANET –ΡΑΔΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑ – AKROAMA FM )ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2011 ΚΑΒΑΛΑ
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011/Tuesday 21 June 2011
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΟΛΗ(ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ)/KARAOLI SK
19:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
20:00 FIRE AND WATER (Μπλουζ & Ροκ) (Α. Καλόγρηας – Θ. Μαυροκέφαλος – Σ. Τάτσος)
21:00 PURE ROCKERS(Ελληνικό Ροκ)(Σ.Τάτσος – Κ.Λεμονίδης – Π.Ηλιάδης)
21:30 Έντεχνη Ελληνική Μουσική((Μ.Τσακνάς + Η.Νικολέτος+ Χ.Ζήκος+ Λ.Κοριανόγλου)

22:00 ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ(ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΟΥΜΠΑΣ)(ρεμπέτικα)


ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ MinceMusic  Alternative*Electronica
fbook event

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στις πόλεις Αγρίνιο, Άγιος Δημήτριος Αττικής, Αθήνα, Αλίαρτος, Αρχαία Ολυμπία, Βόλος, Γιαννιτσά, Διδυμότειχο, Εύβοια, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θεσπιές, Ικαρία, Ίλιον Αττικής, Κατάκολο, Κέρκυρα, Κιάτο, Κιλκίς, Κύθηρα, Λάρισα, Λιβαδειά, Μέγαρα, Νάξος, Ναύπακτος, Πάτρα, Πάρος, Πρέβεζα, Πύργος, Ρόδος, Σαντορίνη, Σκύρος και Σέρρες.
Η ιστορία της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, ξεκινά από την δεκαετία του ’80. Το 1982, την 21η Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου – με πρωτοβουλία του Γάλλου Υπουργού πολιτισμού Jack Lang και την οικονομική υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά η Ημέρα της Μουσικής με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους». Την επόμενη χρονιά, η «Γιορτή της Μουσικής» συσπειρώνει 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς κάθε είδους που με την συμπαράσταση των τοπικών αρχών και κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κ.α. και παρουσιάζουν αναρίθμητες συναυλίες.
Εκδηλώσεις από κλασσική, jazz, hip – hop, rock, dance μέχρι και παραδοσιακή μουσική λαμβάνουν χώρα δωρεάν για το κοινό, καθώς το κόστος των συναυλιών είναι προσφορά των υποστηρικτών της διοργάνωσης και όλα λειτουργούν για χάρη της μουσικής. Μεταξύ άλλων, το κράτος και οι δημοτικές αρχές επιτρέπουν την ηχορύπανση, οι συγκοινωνίες διαμορφώνουν ειδικά δρομολόγια με ημερήσιο εισιτήριο που συνδέουν όλες τις κεντρικές εκδηλώσεις, ενώ και τα ταχυδρομεία εκδίδουν ειδικό γραμματόσημο.
Η Γιορτή της Μουσικής το 1985 εξαπλώνεται έξω από τα Γαλλικά σύνορα, με τον ίδιο σκοπό και με τους ίδιους κανόνες. Η Αθήνα, που αποτέλεσε την πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη είναι η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή. To 1999 ιδρύεται η Μ.Ε.Σ.Ο. (Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Οργάνωση) αποκλειστικός εκπρόσωπος του θεσμού στην Ελλάδα και με σκοπό την προώθηση του. Σήμερα, η Γιορτή της Μουσικής γιορτάζεται με περισσότερες από 20.000 εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη αναδεικνύοντας την ως την μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική διοργάνωση.