03 Νοεμβρίου 2012

CREATIVITY FOR.TH ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ


Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012, στις 12:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης η δημιουργία βγαίνει δυναμικά μπροστά! 

Το Creativitity Platform και το ΔΥΝΑΜΟ project-space παρουσιάζουν δημόσια το CREATIVITY FOR.TH.

Το CREATIVITY FOR.TH είναι ένα δημιουργικό, πολιτισμικό, επιχειρηματικό, και εκπαιδευτικό γεγονός, που αναδεικνύει τη σύγχρονη δημιουργία και  ενισχύει τη δημιουργική οικονομία της Θεσσαλονίκης.


Το CREATIVITY FOR.TH είναι 9 δράσεις γεμάτες δημιουργία, έμπνευση, καινοτομία, εκπαίδευση, πληροφόρηση, νέες ιδέες, συνεργασίες, συναντήσεις, συζητήσεις και διασκέδαση.

Το CREATIVITY FOR.TH συγκεντρώνει τα εργαλεία, τις μεθοδολογίες και τις ειδικές δράσεις που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη πολιτικών για τη δημιουργική οικονομία.

To CREATIVITY FOR.TH απευθύνεται σε όλους όσους χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητα, τη γνώση και την καινοτομία ως κινητήριες δυνάμεις της δημιουργικής και επαγγελματικής τους δραστηριότητας. 

Μέσα από μία σειρά δράσεων, συνεργειών, εργαλείων, εφαρμογών και στρατηγικών το CREATIVITY FOR.TH αναδεικνύει το ρόλο που παίζει η δημιουργία στη διαμόρφωση της σύγχρονης ταυτότητας της Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις του CREATIVITY FOR.TH εκτείνονται χρονικά από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι την Άνοιξη του 2013. 

To CREATIVITY FOR.TH διοργανώνεται από το Creativity Platform και το ΔΥΝΑΜΟ project-space, σε στενή συνεργασία με δημιουργούς, δημιουργικά γραφεία και ομάδες της πόλης και τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με την ενθάρρυνση των: 
Goethe Institut / British Council / Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μ.Μ.Σ.Τ.) / Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Β.Ε.Θ.) 

MORE.....
Δράσεις

Το CREATIVITY FOR.TH αποτελεί την πρώτη καταγραφή της δυναμικής της δημιουργικής οικονομίας στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη διοργάνωση του CREATIVITY FOR.TH εστιάζει στο τμήμα του δημιουργικού τομέα που εδράζεται στο Παλαιό Εμπορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το CREATIVE WALK επικεντρώνει στη συγκεκριμένη περιοχή γιατί εκεί συγκεντρώνεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός δημιουργών: designers, γραφίστες, αρχιτέκτονες, εικονογράφοι, καλλιτέχνες, web-designers, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές, performer, χορευτές, μουσικοί, studio ηχογράφησης, συναυλιακοί χώροι, media, εργαστήρια, τυπογραφεία, εκθεσιακοί χώροι, project-spaces, co-working spaces, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.α.


Οι προτεινόμενες δράσεις του CREATIVITY FOR.TH περιλαμβάνουν: 

1.Πιλοτική Χαρτογράφηση της Δημιουργικής Οικονομίας και Δημιουργία Δυναμικού Ψηφιακού Χάρτη

2.Workshop παραγωγής Οδηγού (toolkit) για την ανάπτυξη ενός Creative Cluster στην περιοχή. 

3.Σεμινάρια (Capacity Building) για τη δημιουργική επιχειρηματικότητα, στην εξωστρέφεια και την πνευματική ιδιοκτησία. 

4.Ημερίδα (Openday) στρατηγικών που εφαρμόζονται από πόλεις και διεθνείς οργανισμούς για τη δημιουργική οικονομία 

5.Creative Walk (δημιουργικός περίπατος) σε δημιουργικά γραφεία, χώρους και επιχειρήσεις με στόχο την επικοινωνία της τοπικής δημιουργικής παραγωγής στο ευρύ κοινό της πόλης. 

6.Πρέσβεις Δημιουργίας. Επιχειρήσεις υποδέχονται και παρουσιάζουν στους χώρους τους έργα και εγκαταστάσεις δημιουργών της πόλης. 

7.Παραγωγή Τηλεοπτικού Προγράμματος για τη Σύγχρονη Δημιουργία στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

8.Προβολές διεθνών και ελληνικών παραγωγών ντοκιμαντέρ για τη Σύγχρονη Δημιουργία και τη Δημιουργική Οικονομία. 

9.Θέσπιση Ετήσιου Βραβείου Δημιουργικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης που αποδίδεται από κοινού σε συνεργαζόμενους δημιουργούς και επιχειρηματίες 

more
WHO



Το CREATIVITY FOR.TH τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από το Creativity Platform και το ΔΥΝΑΜΟ project-space. 

Το Creativity Platform είναι ένα μη-κερδοσκοπικό συλλογικό σχήμα που στοχεύει στη δημιουργία μιας διεπιστημονικής πλατφόρμας ανταλλαγής ιδεών, έρευνας, εφαρμογών προτάσεων και δράσεων, γύρω από την ανάπτυξη του δημιουργικού κεφαλαίου και της δημιουργικής και πολιτιστικής οικονομίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στον ευρύτερο ελληνικό χώρο. 
 HYPERLINK "http://www.creativityplatform.gr" www.creativityplatform.gr,  HYPERLINK "mailto:info@creativityplatform.gr" info@creativityplatform.gr

Το ΔΥΝΑΜΟ project-space είναι ένας μη-κερδοσκοπικός φορέας που έχει ως στόχο την μελέτη, την ανάπτυξη, την προβολή και τη διάχυση της σύγχρονης δημιουργίας και την υποστήριξη και ανάδειξη νέων Ελλήνων δημιουργών από το χώρο των εικαστικών και των εφαρμοσμένων τεχνών, της αρχιτεκτονικής και του design από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
dynamoprojectspace.blogspot.com,  HYPERLINK "mailto:dynamoprojectspace@gmail.com" dynamoprojectspace@gmail.com
 Τύπου 5, 54625, Θεσσαλονίκη / 2310522672

Τα μέλη του Creativity Platform και του ΔΥΝΑΜΟ project-space έχουν σημαντική και αναγνωρισμένη εμπειρία στο σχεδιασμό και στη σύνταξη ειδικών προγραμμάτων για τη δημιουργικότητα και την καινοτομία και στη διοργάνωση και την επιμέλεια αντίστοιχων εκδηλώσεων, προγραμμάτων και δράσεων.

Για την πραγματοποίηση του CREATIVITY FOR.TH συνεργάζονται πάνω από 30 δημιουργοί, επιστήμονες, ειδικοί της δημιουργίας και της πολιτιστικής διαχείρισης και ΜΚΟ σχετικές με τη δημιουργία, την καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Στοιχεία Επικοινωνίας
https://www.facebook.com/Creativityfor.th
 HYPERLINK "http://www.creativityplatform.gr" www.creativityplatform.gr,  HYPERLINK "mailto:info@creativityplatform.gr" info@creativityplatform.gr, 
dynamoprojectspace.blogspot.com,  HYPERLINK "mailto:dynamoprojectspace@gmail.com" dynamoprojectspace@gmail.com

LORD HURON

 Lord Huron  The American Indie Rock Band ! Ο Lord Huron συνδυάζει με γουέστερν ύφος, μα με υλικό από φολκ ροκ, ροκ εν ρολ, και ποπ μελωδίες...