24 Αυγούστου 2013

STREET MODE FESTIVAL 2013 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ {ΘΕΡΜΗ)









Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Street Mode Festival, ένα από τα μεγαλύτερα ανοιχτά φεστιβάλ στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, έχοντας σαν επίκεντρο την νεολαία και την street κουλτούρα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν και από το πρωί ένα πρόγραμμα με συνεχή δράση που περιλαμβάνει επιδείξεις και διαγωνισμούς graffiti, breakdance, street dance και parkour από κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες και αθλητές μέσα στον χώρο της πλατείας, η οποία θα έχει διαμορφωθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό


Θα ακολουθήσουν μουσικές συναυλίες από αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της street κουλτούρας ενώ dj sets και παράλληλες δράσεις θα συνοδεύουν την εκδήλωση καθ’ όλη την διάρκεια της.

To Street Mode Festival γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014".

 
Χορηγος επικοινωνίας

READ MORE

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

12:00 – Graffiti Action.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας νέοι καλλιτέχνες του graffiti (ηλικίας κάτω των 20 ετών) θα δημιουργήσουν μαζί με τους μεγαλύτερους σε ηλικία (άνω των 30) σε μία φιλική κόντρα μεταξύ του "νέου αίματος" και της "παλιάς σχολής" του graffiti στην Ελλάδα!

Οι άνω των 30 ετών είναι οι: Live2, Jasone, Ser, Dwayne, Nade, Nast & Merlin ενώ οι κάτω των 20 που επιλέχθηκαν μέσω διαγωνισμού στην διάρκεια του καλοκαιριού είναι οι: Jone 50, Side, Suras, Waste, Elato, Twis, Pars & Believe.

Επίσης το υπόγειο τούνελ της πλατείας το οποίο φιλοτεχνήθηκε με graffiti στις προηγούμενες διοργανώσεις, κλειστό για τα αμάξια και φωτιζόμενο, θα λειτουργεί σαν έκθεση των έργων που πραγματοποιήθηκαν στα φεστιβάλ του 2011 και 2012!

16:00 - DJ Sets και Live Beat Dropping από κορυφαίους DJs - παραγωγούς.

Στα πλατό φέτος ο γνώριμος και διεθνούς φήμης DJ Kid Stretch παρέα με τον DJ Inko.

17:30 – Parkour & Freerunning Trainning Show.

Nέοι αθλητές του Parkour και του Freerunning θα εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η κατασκευή της πλατείας για μία μοναδική επίδειξη υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Καϊμακάμη.

18:30 – Breakdance & Street Dance Shows.

Στο αμφιθέατρο της πλατείας οι 16 καλύτεροι b-boys (χορευτές breakdance) της Ελλάδας θα αναμετρηθούν ζωντανά μπροστά στο κοινό για την ανάδειξη του κορυφαίου Έλληνα b-boy σε μία μάχη τύπου ένας εναντίον ενός με χρηματικά έπαθλα και δώρα για τους νικητές, με κριτές τους χορευτές Revo, Zoob και Saspens. Oι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν και στο longest b-boy move (headspins, jack hammers, hamhops, airflares,flares) σε ένα ξεχωριστό special show.

Στο Street Dance Show της εκδήλωσης οι βραβευμένες ομάδες χορού Beat Για Beat και Funkerz θα παρουσιάσουν ειδικά διαμορφωμένες χορογραφίες για τον χώρο και το κοινό του φεστιβάλ!

20:00 – Live Music.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλίες από αγαπημένα συγκροτήματα οι οποίες θα συγκεντρώσουν τον κόσμο των επιμέρους δραστηριοτήτων στον συναυλιακό stage!
Το φετινό line up είναι:
H12 (Hatemost – 12ος Πίθηκος)
Anima Nation
Bad Movies

Η είσοδος όπως πάντα είναι δωρεάν!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.streetmode.gr και στο facebook.com/streetmodefestival.



Γενική επιμέλεια φεστιβάλ: Γιάννης Ευσταθίου (Nox1).



LORD HURON

 Lord Huron  The American Indie Rock Band ! Ο Lord Huron συνδυάζει με γουέστερν ύφος, μα με υλικό από φολκ ροκ, ροκ εν ρολ, και ποπ μελωδίες...