30 Ιουλίου 2015

MONSIEUR MINIMAL PRESENTS "HIGH TIMES" - RUMDO_KAVALA


Την Παρασκευή 31 Ιουλίου παρουσιάζει για πρώτη φορά

στη Καβάλα στο νεοσύστατο Rum●do το ολοκληρωμένο του Electronica Project Live Band Show....
'Eνα ταλέντο που πήρε την απόφαση να αφήσει την πατρίδα του πίσω  τα όμορφα Γιαννιτσά
πήρε την κιθάρα του στη πλάτη και 
τράβηξε την δκιά του πορεία δείχνωντας
την πραγματικότητα του αληθινού και
ειλικρινή ανθρώπου πέτυχε χωρίς κιόλας
να το έχει καταλάβει!
Με ιδιαίτερο προσωπικό ύφος στην φωνή
και απίστευτα αγγλόφωνο στίχο ήδη έχει
κυκλοφορήσει 4 ολόκληρα αλμπουμ και 



O Μonsieur Minimal γραφεί και συνθέτει τα τελευταία 8 χρόνια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρονικής Μουσικής και Τεχνολογίας του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Δημήτριο Αδαμ.Διακρίθηκε μέσα από το διαγωνισμό της «The coca-cola sound wave festival» με τα κομμάτια “silk” και “love is a circle” παράλληλα συμμετείχε στη συλλογή της  “city campers” όπου σημείωσε σημαντική επιτυχία. 

Τον Νοέμβριο του 2008 κυκλοφορεί το debut αλμπουμ με τίτλο Lollipop.H μουσική του χαρακτηρίζεται από έντονα indie pop στοιχειά χωρίς να λείπουν απο αυτήν, electronica πινελιές. Το περιοδικό «Status», ένα απ τα πιο αναγνωρισμένα αντρικά περιοδικά στην Ελλάδα, τον πρότεινε στην κατηγορία του «πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς 2009». Το «smile», ένα απ τα τραγούδια του άλμπουμ «lollipop» χρησιμοποιείται στο διαφημιστικό της μεγαλύτερης διατροφικής αλυσίδας «Safeway» σε Αμερική και Καναδά κι απ τη Citroen Hellas προς εξυπηρέτηση ενός διαφημιστικού κλιπ. 
1)http://www.youtube.com/watch?v=sjBdVVjOpGI

2)https://www.youtube.com/watch?v=ggLaGs43eT8


 Η μουσική του ακούγεται από ολους τουσ τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς κατά τη διάρκεια εκπομπών, trailer και airplays. 

Το κομμάτι «Love story» ήταν για αρκετές εβδομάδες στα top charts της Τουρκίας και κυκλοφόρησε σε μια από τις πιο γνωστές συλλογές της χώρας «Hillside SU Feelgood vol.3».

Επίσης μετά άπο πρόσκληση, παρουσίαση του album “lollipop” έγινε και στο γαλλογερμανικό κανάλι «Arte channel». 
Επιπλέον επένδυσε μουσικά και την  διαφημιστική καμπάνια του Ε.Ο.Τ με το κομμάτι του, «lollipop», για την περίοδο 2010-2011.
 http://www.youtube.com/watch?v=znn3LmP-7Bw

Ήταν καλεσμένος στην live ραδιοφωνική εκπομπή του Stéphane Bern στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας.
 http://www.dailymotion.com/video/xi1fcs_minimal-unplugged-live-stephane-bern-radio-show-i-f-a_music

Συμμετείχε στο πρώτοTed-Χ Athens 2010 παρουσιάζοντας τη μουσική του και την φιλοσοφια του 
 http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150104813461420&comments&ref=mf


Ανάμεσα στις πιο πετυχημένες του εμφανίσεις συγκαταλέγεται κι αυτή στο REWORKS FESTIVAL τον Σεπτέμβριο του 2010 οπου εμφανιστήκε αναμεσα σε καταξιώμένα ονόματα της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Τον Ιούνιο του 2011 στάθηκε επάξια και με μεγάλη επιτυχία παίζοντας live πλάι στον Moby ανοιγοντας την συναυλία του μεγάλου καλλιτέχνη στο κατάμεστο Θέατρο γης της Θεσσαλονίκης.



Στα μέσα Απριλίου 2011 ο Monsieur Minimal μεταμορφώνεται σε Μεσιέ Μινιμάλ και κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του το οποίο θα είναι αποκλειστικά με ελληνικό στίχο από την the sound of everything. Ο τίτλος αυτού «Πάστα Φλώρα» και με συμμετοχή-έκπληξη της Δήμητρας Γαλάνη σε ένα από τα κομμάτια του δίσκου. Οι γλυκές και ταξιδιαρικες μελωδίες δεν λείπουν φυσικά ούτε από το πάστα Φλώρα (ένας δίσκος που παραπέμπει στην αγνότητα της παιδικής ηλικίας και φτάνει μέχρι τους πιο φανταστικούς έρωτες σε μια πιο προσιτή γλώσσα για το Ελληνικό κοινό). 

Το Σεπτέμριο του 2011 για πρώτη φορά παρουσιάσε την νεοσύστατη μπάντα του, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακροπόλης σε ενα μοναδικό live για τα Αθηναϊκά δεδομένα. 
Την ιδια χρονια γυρίζει σχεδον ολη την Ελλαδα για  live εμφανησεις και για πρωτη φορα εμφανιζεται στο εξωτερικο σε Βερολίνο και Λονδίνο. 

Τον Νοεμβριο του 2012  Monsieur Minimal πιο ώριμος και ενάντια στις συνθήκες των καιρών, δημιουργεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και φιλόδοξα album της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής και οχι μόνο. Μεσα απο το Minimal to Maximal ξεχωρησαν ως ραδιοφωνικες επιτυχιες τα τραγουδια Bitter , Digital Love, Party , Heart full of dreams και Candy face και οδηγησαν σε sold out ,απο τον πρωτο μηνα την πρωτη εκδοση του "Minimal to Maximal" και σε δεύτερη μετα απο λίγους μήνες .

Τον Ιούνιο του 2013 κυκλοφορεί ανεξάρτητα το digital single και music video με τίτλο "summer lovers".Ένα τραγούδι με ξεκάθαρες 80's romance αναφορές που προδιαθέτει για τα επόμενα μουσικά του βήματα .

Πρώτη στάση για το 2014 προς το πολυαναμενόμενο ταξίδι της μελωδικής, καλοκαιρινής ποπ του εγχώριου Monsieur θα αποτελέσει το single «My world is you» .

Το νέο single θα αποτελέσει προάγγελο του επερχόμενου και τέταρτου σε σειρά album και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχες του 2015.
 PROMOTIONAL LINKS
http://www.monsieurminimal.com      https://www.facebook.com/mincemusicofficial

LORD HURON

 Lord Huron  The American Indie Rock Band ! Ο Lord Huron συνδυάζει με γουέστερν ύφος, μα με υλικό από φολκ ροκ, ροκ εν ρολ, και ποπ μελωδίες...